Selecteer een pagina

YOU AND RENATE

beweeg (met mij) in de juiste richting

Vertrouwenspersoon

Is er sprake van ongewenst gedrag op het werk? Worden werknemers gepest,
seksueel geïntimideerd of gediscrimineerd?

Lees meer

Studiebegeleider

Loop je vast in je studie? Wil je beter leren studeren of je optimaal voorbereiden op je tentamen of examen?

Lees meer

Consultant

Binnen You and Renate doe ik graag wat ik leuk vind en daarom bied ik me ook aan als consultant.

Lees meer

#01 VERTROUWENSPERSOON

Is er sprake van ongewenst gedrag op het werk? Worden werknemers gepest, seksueel geïntimideerd of gediscrimineerd? Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer brengt de nodige problemen met bepalend zijn voor de werksfeer. Als vertrouwenspersoon en veilige gesprekspartner bied ik een luisterend oor binnen jouw organisatie en ga ik op zoek naar een passende oplossing. Ik ben onafhankelijk en bied handvatten om ongewenst gedrag op de werkvloer tegen te gaan. Zo nodig verwijs ik door om problemen die spelen effectief aan te pakken.

Waarom een vertrouwenspersoon?
Bedrijven zijn vanuit de Arbowet verplicht om werknemers een veilige plek te bieden binnen hun organisatie. Voor bedrijven met meer dan 50 werknemers is het aanstellen van een interne of externe vertrouwenspersoon zelfs verplicht. Agressie, pesten en intimiderende opmerkingen komen helaas in ieder bedrijf voor. Dit brengt natuurlijk de nodige stress met zich mee. In het ergste geval vallen werknemers uit door ziekte. Als onafhankelijk vertrouwenspersoon bied ik een luisterend oor en bied ondersteuning bij het aankaarten én oplossen van problemen. Ik adviseer hoe te reageren op ongewenst gedrag en stuur zo nodig bij in het nemen van eventuele vervolgstappen.

Externe vertrouwenspersoon voor bedrijven
Iedere organisatie kan mij inhuren als extern vertrouwenspersoon. Veel bedrijven hebben al een interne vertrouwenspersoon, maar dit is niet bij iedere organisatie zo geregeld. Daarom ben ik extern in te huren door organisaties die op zoek zijn naar een vertrouwenspersoon. Ik ben objectief en denk graag mee in het bepalen van beleid om ongewenst gedrag op de werkvloer tegen te gaan. Dit helpt jou als werkgever om ongewenste gedragingen tijdig op te merken en daadkrachtig aan te pakken. Hiermee voorkom je dat werknemers uitvallen vanwege problemen die ontstaan door agressie, (seksuele) intimidatie, discriminatie en pesten.

Wat ik doe
Ieder bedrijf kan een beroep doen op mijn expertise. Ik denk mee in het vormgeven van beleid – bijvoorbeeld bij het opstellen van een klachtenprocedure – en help bij het bespreekbaar maken van ongewenst gedrag op de werkvloer. Want met goede voorlichting en duidelijk beleid zijn veel problemen nu eenmaal te voorkomen. Op die manier draagt mijn werk bij aan betere arbeidsomstandigheden en minder ziekteverzuim. Is het voor werknemers nodig om een jurist in te schakelen? Dankzij een breed aanbod van partners koppel ik een werknemer aan de juiste deskundige of organisatie.

 

HOE HET WERKT

Voor werkgevers
Wil je als bedrijf of organisatie een gecertificeerde externe vertrouwenspersoon inhuren vanwege problemen die zich voordoen op de werkvloer? Of heb je hulp nodig bij het opstellen van beleid om ongewenst gedrag op de werkvloer tegen te gaan? Ik ben opgeleid voor deze rol en bied handvatten dit succesvol te realiseren. Informeer geheel vrijblijvend naar de voorwaarden en mogelijkheden voor jouw bedrijf of organisatie.

Voor werknemers
Heb je te maken met ongewenst gedrag op de werkvloer? Bij mij vind je een luisterend oor en kennis van de mogelijke stappen. Ik verwijs je graag door naar You and me Legal voor juridische ondersteuning.

CONTACT

Gemaakt voor het gemak: het contactformulier! Laat hier je gegevens achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Contactformulier testsites

TOT GAUW?!

Direct contact met You and Renate? Je bereikt me telefonisch via 06 - 15 87 21 02. Een bericht sturen mag natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar info@youandrenate.com.  Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.