Selecteer een pagina

You and Renate is een juridische cadeauwinkel, maar ook voor handgemaakte relatiegeschenken en giveaways zit je hier helemaal goed. Wat direct opvalt, is natuurlijk de juridische inslag. De webshop wordt dan ook gerund door Renate Verstraaten, een enthousiaste ondernemer, maar ook jurist en voormalig advocaat. Om die reden bestel je in onze winkel allerlei cadeaus met een juridisch tintje. Hoe zit dat nou eigenlijk en op welke manier is de webshop tot stand gekomen?  

Renate Verstraaten: ondernemer in hart en nieren

You and Renate wordt gerund door Renate Verstraaten. Van huis uit is ze werkzaam als jurist, maar ze heeft ook jaren als advocaat gewerkt.

Of zoals ze het zelf zegt:

‘Ik heb in veel keukens gekeken en mensen gesproken.’

Tegelijkertijd is ze een jurist die continu nieuwe uitdagingen zoekt. Dat geeft haar energie en prikkelt een creatieve kant, die er net zo goed is! En vooral dát heeft geresulteerd in de start van een succesvolle cadeauwebshop. 

Hoe het allemaal begon

You and Renate is begonnen met handgemaakte toga ornamenten voor in de kerstboom en slabbers met een juridisch tintje voor de allerkleinsten. Beiden handgemaakt door de moeder van Renate. Dit sloeg gigantisch aan en dus werd het aanbod al snel uitgebreid met toga wijnkoelers en kookschorten, juridische boeken en ook andere originele kraam- en cadeauproducten. Doen waar je goed in bent en blij van wordt, dat is wat het gezicht achter deze webshop drijft. Geïnspireerd door een bijzondere man die haar te allen tijde uitdaagde haar dromen na te jagen. 

De missie van You and Renate

De webshop van You and Renate is mede ontstaan door haar inmiddels overleden vader, die getroffen werd door kanker. 

‘Mijn vader heeft me altijd gestimuleerd om te genieten van het ondernemerschap. Doen en ervoor gaan, dat is typisch mijn vader’.

Zelfs na zijn diagnose heeft hij nog geruime tijd meegewerkt aan de webshop. Om die reden is You and Renate ook een eerbetoon aan haar vader. En dus wordt een gedeelte van de opbrengst gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. Omdat alle kleine beetjes helpen! Je leest meer over onze missie bij You and KWF.

Jurist af?

Is Renate dan helemaal geen jurist meer? Integendeel! Via You and Me Legal kunnen zzp’ers en het mkb gewoon aankloppen voor juridische ondersteuning. Het is dus nog steeds mogelijk om juridisch advies bij haar in te winnen of je te laten doorverwijzen naar de juiste specialist.

‘Eens jurist, altijd jurist!’

Kortom: You and Renate is de droom van een creatieve vrouw en een gedreven jurist die graag haar grenzen verlegt!