Selecteer een pagina

Ken je dat? Dat gevoel van kracht en verbinding als je samenwerkt met de juiste mensen? Alsof je ineens kan vliegen als je het samen doet? Tekstschrijver Johan Verweij is voor mij zo iemand. Johan stimuleert mij al jaren om mij en mijn bedrijf naar en hoger niveau te brengen. Met hulp van Johan zijn mijn contracten veel meer dan alleen de juridische inhoud. Het zijn overzichtelijke, krachtige en commerciële teksten. Die toevallig een juridisch onderwerp regelen.

Hoe tof is het om deze samenwerking met een creatief en roze tintje in You and Renate voort te zetten! Van zwarte naar roze toga dus. 

De kracht van verbinding tussen tekstschrijver en jurist

Johan Verweij is freelance tekstschrijver én schrijver van drie boeken over de wisselwerking tussen seksuele overtuiging en religie. Zijn laatste boek, Breekbaar roze, gaat onder andere over conversietherapie, wat wordt gebruikt om de seksuele oriëntatie of genderidentiteit van een persoon te veranderen. Het is een omstreden therapie die in verband wordt gebracht met depressie, angsten en zelfs suïcidale gedachten. In Breekbaar roze deelt Johan op kwetsbare wijze zijn persoonlijke ervaring met conversietherapie en gaat hij als homoseksueel de confrontatie aan met religie en geloofsgemeenschap in zijn eigen omgeving.

Johan zegt hier zelf over:

‘Ik geloof in de kracht van verbinding. De missie die ik heb – een inclusief bestaan voor iedereen – kan ik uitsluitend verwezenlijken wanneer ik de dialoog blijf zoeken. Dat is niet altijd eenvoudig, want soms loop ik tegen heel wat (kerk)muren op. Toch blijf ik het doen, want ik geloof er voor de volle honderd procent in dat een ieder ertoe doet. Renate levert op haar unieke manier een bijdrage aan die wens en daar ben ik superblij mee!’ 

Tijdens het schrijven vroeg Johan me of ik als jurist een bijdrage wilde leveren aan zijn boek. Hij legde mij uit dat hij een zo breed mogelijk perspectief wil geven op conversietherapie en daarom verschillende deskundigen aan het woord laat. In eerste instantie verwees ik hem naar de roze advocaat. Wat wist ik als jurist contractenrecht nu over de juridische kaders van conversietherapie? Johan drong aan. De roze advocaat was een hele fijne toevoeging, daarnaast wilde hij de visie van een jurist die niet zozeer de juridische kaders, maar vooral hem kent. Zo gezegd, zo gedaan.

Roze samenwerking met een juridisch randje

Inmiddels heb ik als jurist ook mijn eigen webshop met daarin handgemaakte kraam- en andere cadeau’s. Een totaal andere branche die om andere marketing vraagt. Voor de verdiensten van één contract moet ik nu ineens veel meer producten verkopen. Over die uitdaging in een ander blog meer… 

Die webshop is een uitgelezen kans om het roze randje in onze samenwerking verder uit te breiden. Zo kunnen we nog meer aandacht vragen voor brede acceptatie van LHBTIQ+’ers in de maatschappij. Een must volgens Johan:

‘Dat het nodig is om dit bespreekbaar te blijven maken, blijkt wel uit het feit dat LHBTIQ+’ers nog steeds worden uitgescholden, verbannen of zelfs mishandeld. En dit gebeurt heus niet alleen in bepaalde kerkelijke stromingen, want hoe veilig is het nu eigenlijk om met je geliefde hand in hand op straat te lopen?’

IDHOBIT: voor een veilige en inclusieve omgeving

Wij zijn niet de enigen die aandacht vragen voor discriminatie en vooroordelen waarmee de LHBTIQ+-gemeenschap wordt geconfronteerd. Ieder jaar op 17 mei is het IDAHOBIT, de Internationale dag tegen Homofobie, Bifobie, Interseksisme en Transfobie. Omdat we allemaal gelijk zijn en meetellen. Ongeacht onze seksuele voorkeur of identiteit. 

Samen met jou willen we ons hard maken voor een veilige en inclusieve omgeving. Op je werk. Op je school. In de kerk. Of  gewoon thuis. Volg You and Renate en Johan Verweij op LinkedIn en Instagram om te zien hoe we dat doen. Doe mee met onze winacties en wie weet valt een van de boeken van Johan binnenkort bij jou op de deurmat. Bestel zo’n roze toga en maak je hard voor diversiteit en acceptatie ook in de advocatuur. Deel ook zeker jouw ervaringen en tips met ons om nog meer en breder gehoord te worden. 

Want zeg nou zelf, mooi roze is niet lelijk. Of wel soms?

Over Tekstschrijver Johan

Johan Verweij gelooft in content die raakt. Een websitetekst die prikkelt, een advertorial die de juiste snaar raakt of een informatief blogartikel, hij draagt nergens zijn hand voor om. Ben je enthousiast en zoek je een gedreven, roze copywriter? Boek je tekst via info@tekstschrijverjohan.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *